První absolventi oboru Teologie a spiritualita zasvěceného života

Autor: Marta Lucie Cincialová - Číslo: 2005/5 (Panoráma)

V posledních červnových dnech promovalo na olomoucké Cyrilometodějské teologické fakultě prvních 18 absolventů tříletého bakalářského studijního oboru Teologie a spiritualita zasvěceného života a 5 dalších, kteří totéž studium absolvovali v rámci programu Celoživotní vzdělávání, organizovaného Univerzitou Palackého.

Studijní obor Teologie a spiritualita zasvěceného života vznikl na základě žádosti Konference vyšších řeholních představených ČR a je určen všem zájemcům, náležejícím k jakékoli formě zasvěceného života, v rámci jejich počáteční i trvalé formace.

Přestože nutnou podmínkou pro přijetí ke studiu je kromě ukončeného noviciátu i dokončené středoškolské vzdělání s maturitou, je studium nabízeno i těm uchazečům z řad zasvěcených osob, kteří maturitu nemají či nechtějí dosáhnout titulu bakalář. Právě jim je určen program Celoživotního vzdělávání.

V každém ročníku studuje kolem 30 zasvěcených osob z České a Slovenské republiky a využívá tak nabídky doplnit si vzdělání jak v základních teologických disciplínách, tak v předmětech týkajících se specifik zasvěceného života.

Bližší informace týkající se tohoto studijního oboru, který je jediný svého druhu v ČR, lze nalézt na webových stránkách CMTF či KVŘP nebo přímo na Studijním oddělení CMTF UP v Olomouci.


Bookmark and Share
 
 
© Na zveřejněné texty se vztahují autorská práva.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2004-2018
Licence Creative Commons
Teologické texty podléhají licenci Creative Commons.
|